Tečaj risanja s svinčnikom in slikanja v tehniki akvarel

Tečaj risanja s svinčnikom in slikanja v tehniki akvarel

Intenzivni tečaj klasičnega študijskega risanja je zasnovan pod strokovnim mentorstvom akademske slikarke Lučke Šparovec.

Termini


Opis programa

OPIS PROGRAMA:

Tečaj je primeren za začetnike in tudi bolj izkušene risarje. Udeleženci bodo spoznavali vrste perspektiv, kompozicije in oblikovanje likovnega prostora. Risbo bodo nadgradili s sliko v tehniki akvarel. Gre za tečaj, ko udeleženci dobijo izkušnjo med risbo in sliko.

Udeleženci se naučijo oblikovanja tonske risbe in uporabo različnih risarskih in slikarskih orodij, mešanja barv in slikanja v tehniki akvarel. Tečaj vključuje poleg koregiranja del tudi slikovno gradivo in demonstracijo risarske in slikarske tehnike. 

Tečaj bo potekal v prostorih Atelje Galerije, na Gallusovem nabrežju 29, v Ljubljani. Udeleženci tečaja prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju. Atelje Galerija si pridružuje pravico do spremembe terminov in programov ali odpovedi. 

Potrebna oprema

  • akvarelne barve (to niso vodene barvice)
  • čopiče (iz naravnih dlak; ovalen čopič - 2 velikosti širši in tanjši)
  • Risalni blok za akvarele
  • zaščitna obleka
  • bombažna krpa za čiščenje

Lučka Šparovec

Kratka predstavitev umetnika

Lučka Šparovec je bila rojena leta 1984 v Kranju. Slikarstvo je študirala med letoma 2005 in 2010 na Šoli za risanje in slikanje – Visoki strokovni šoli v Ljubljani, kjer je diplomirala z odliko. Magistrski študij slikarstva je nadaljevala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Lučka Šparovec je dobitnica Zoisove štipendije, študijskih priznanj in Prešernove nagrade študentom za slikarstvo, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

V zadnjem desetletju se je predstavila na vrsti tehtno zasnovanih samostojnih razstav. Sodelovala je na selekcioniranih skupinskih predstavitvah (Majski salon, mednarodne likovne kolonije in festivali) ter razstavljala na skupinskih razstavah v Kanadi, Angliji, Rusiji, Avstriji, Italiji, na Slovaškem, v Turčiji, Izraelu idr.

Ukvarja se z risbo, slikarstvom in objekti.