Poletni tečaj risanja in slikanja

Poletni tečaj risanja in slikanja

Intenzivni tečaji risanja in slikanja za otroke in mladostnike bo izveden pod strokovnim mentorstvom akademske slikarke Lučke Šparovec.

Termini

POLETJE II.

  • pet. 30.8.2024 od 10:30 do 13:00
  • čet. 29.8.2024 od 10:30 do 13:00
  • sre. 28.8.2024 od 10:30 do 13:00
  • tor. 27.8.2024 od 10:30 do 13:00
  • pon. 26.8.2024 od 10:30 do 13:00
Prijava na tečaj

Opis programa

Tečaj je primeren za otroke in mladostnike do 15. leta.

Tečaji so zasnovani tako, da v vsakem delu tečaja otroci in mladostniki spoznajo drugo tehniko.

  1. risanje

Mladostniki bodo na tečaju spoznali različne risarske tehnike in pomen risanja, ki je osnova za slikanje in vse druge likovne dejavnosti. Risali bodo po opazovanju. Ob tem se bodo učili perspektive, kompozicije in oblikovanja likovnega prostora. 

  1. slikanje z akvareli

Slikarski tečaj je namenjen mladostnikom, ki želijo spoznati tehniko akvarela, načine slikanja, kot so mokro na mokro, kombiniranje z različnimi risali in lazurno slikanje. Med praktičnim delom bodo spoznali materiale in pripomočke, ki se uporabljajo pri slikanju, seznanili se bodo s slikovnim gradivom, prav tako pa bomo govorili o pomenu in vlogi akvarela v zgodovini umetnosti.

  1. slikanje z akrilom na platno

Mladostniki bodo slikanje z akvareli nadgradili s slikanjem z akrili na platno. Ob tem bodo spoznavali likovne zakonitosti, likovni prostor, se učili ročnih spretnosti in kreativnega mišljenja ter razvijali občutek za lepo v naravi in umetniških delih.

  1. grafika

Mešane grafične tehnike visokega in ploskega tiska. - Tovrstni tečaj se bo izvedel glede na zanimanje tečajnikov.

Kreativnost otrok in mladostnikov je zelo pomembna, zato se na likovnih tečajih izvaja individualni pristop dela z otroki in mladostniki.

Tečaj bo potekal v prostorih Atelje Galerije na Starem trgu 30 v Ljubljani. Udeleženci tečaja prejmejo prigrizek in potrdilo o opravljenem tečaju. Atelje Galerija si pridružuje pravico do spremembe terminov in programov ali odpovedi.

Potrebna oprema

  • zaščitno obleko za ustvarjanje (lahko tudi predpasnik)

Lučka Šparovec

Kratka predstavitev umetnika

Lučka Šparovec je bila rojena leta 1984 v Kranju. Slikarstvo je študirala med letoma 2005 in 2010 na Šoli za risanje in slikanje – Visoki strokovni šoli v Ljubljani, kjer je diplomirala z odliko. Magistrski študij slikarstva je nadaljevala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Lučka Šparovec je dobitnica Zoisove štipendije, študijskih priznanj in Prešernove nagrade študentom za slikarstvo, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

V zadnjem desetletju se je predstavila na vrsti tehtno zasnovanih samostojnih razstav. Sodelovala je na selekcioniranih skupinskih predstavitvah (Majski salon, mednarodne likovne kolonije in festivali) ter razstavljala na skupinskih razstavah v Kanadi, Angliji, Rusiji, Avstriji, Italiji, na Slovaškem, v Turčiji, Izraelu idr.

Ukvarja se z risbo, slikarstvom in objekti.