Tečaj kreativnega sodobnega slikarskega izražanja

Tečaj kreativnega sodobnega slikarskega izražanja

Slikarski tečaj je zasnovan v obliki intenzivnih vaj in bo izveden pod strokovnim mentorstvom akademskega slikarja Silvestra Plotajsa Sicoeja.

Termini


Opis programa

OPIS PROGRAMA:
Na začetku boste spoznali temelje likovne teorije, ki jih boste pozneje uporabili pri praktičnem delu. Mentor vam bo predstavil tehnike tonskega slikanja, pridobili pa si boste tudi izkušnje s slikanjem na platno ali papir. Spoznali boste slikanje na različnih formatih z akrilnimi barvami ter ga razširili v kompleksno sliko z motivom tihožitja, portreta in figure. Seznanili se boste z mešanjem barv, barvnimi kontrasti in harmoničnimi vrednostmi.

Ogledali si boste tudi Moderno galerijo in stalne zbirke. Umetnik vas bo popeljal čez celotno galerijo in vam na primerih pojasnil načine slikanja.

Tečaj bo potekal v prostorih Atelje Galerije, na Gallusovem nabrežju 29, v Ljubljani. Udeleženci tečaja prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju. Atelje Galerija si pridružuje pravico do spremembe terminov in programov ali odpovedi.

Potrebna oprema

  • akrile (osnovne barve - rdeča, rumena, zelena, modra,.. bela, črna, oker,..)
  • različne čopiče (od tankih do debelih konic)
  • potiskane tkanine (ostanki, stara oblačila - rute, prti, barvasti vzorci.. ),
  • kolaž papir (en zavoj),
  • škarje,
  • napeto platno max.100 x 70 cm - lahko tudi manjši (tanjši podokvir)

Silvester Plotajs Sicoe

Kratka predstavitev umetnika

Silvester Plotajs Sicoe v svojih umetniških delih upodablja kaotičnost urbanega sveta in idole množične kulture, ki jih slika v čistih in živih barvah na velikih formatih. Močne žareče barve v kompozicijskih odnosih na platnu so najpomembnejše orodje njegovega ekspresivnega izražanja, ki se dotika tem teh odnosov ter njegove lastne interpretacije sveta in občutenj. Sporočila, ki jih izraža skozi kratke citate, so lahko poetična, včasih humorna, drugič provokativna ali pa se zdi, kot da bi uporabljal vizualni jezik prvobitnih kultur. Intenzivnost avtorjevih občutij se tako prenese na opazovalca.