KIPARSTVO

KIPARSTVO

Intenzivni tečaj kiparstva za otroke in mladostnike bo izveden pod strokovnim mentorstvom kiparja Jiřija Kočice.

Jiři Kočica

Jiři Kočica

Termini


Opis programa

Jiři Kočica:

     Kiparstvo / plastika 

Od risbe do žice v prostoru. Nadaljevanje z malo plastiko in predvsem občutek, kako glina funkcionira pod našimi rokami. Preizkusili bodo tudi narediti izdelke na čisto pravem stojalu za oblikovanje z glino.

Kreativnost otrok in mladostnikov je zelo pomembna, zato se na likovnih tečajih izvaja individualni pristop dela z otroki in mladostniki.

Tečaj bo potekal v prostorih Atelje Galerije na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani. Udeleženci tečaja prejmejo prigrizek in potrdilo o opravljenem tečaju. Atelje Galerija si pridružuje pravico do spremembe terminov in programov ali odpovedi.


Jiři Kočica

Kratka predstavitev umetnika

Jiři Kočica je bil rojen 4. oktobra 1966 v Slovenj Gradcu. Je slovenski kipar in pedagog. Leta 1985 je končal srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani (smer grafično oblikovanje). Šolanje je nadaljeval na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani in jo končal z diplomo "Kip na specifični lokaciji" leta 1991 pri profesorju Luju Vodopivcu in Tomažu Brejcu. Leta 1993 pa je zaključil specializacijo na temo "Kata-logos" pri profesorju Dušanu Tršarju.

Trenutno je zaposlen kot univerzitetni profesor na oddelku za Vizualno umetnost in oblikovanje na Univerzi na Primorskem.

Živi in ustvarja v Ljubljani.