Poletni tečaj ilustracije

Poletni tečaj ilustracije

Intenzivni tečaji ilustracije za otroke in mladostnike bo izveden pod strokovnim mentorstvom ilustratorke Eve Mlinar.

Eva Mlinar

Eva Mlinar

Termini

ILUSTRACIJA I.

  • pon. 5.8.2024 od 10:30 do 13:00
  • tor. 6.8.2024 od 10:30 do 13:00
  • sre. 7.8.2024 od 10:30 do 13:00
  • čet. 8.8.2024 od 10:30 do 13:00
  • pet. 9.8.2024 od 10:30 do 13:00
Prijava na tečaj

Opis programa

Tečaj je primeren za otroke in mladostnike do 15. leta.

Otroci in mladostniki se bodo skozi zgodbo podali v domišljijski svet in ustvarjali različne umetnine.

Kreativnost otrok in mladostnikov je zelo pomembna, zato se na likovnih tečajih izvaja individualni pristop dela z otroki in mladostniki.

Tečaj bo potekal v prostorih Atelje Galerije na Starem trgu 30 v Ljubljani. Udeleženci tečaja prejmejo prigrizek in potrdilo o opravljenem tečaju. Atelje Galerija si pridružuje pravico do spremembe terminov in programov ali odpovedi.


Eva Mlinar

Kratka predstavitev umetnika

Eva Mlinar (1985) je končala študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti ter študij vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Kot ilustratorka in oblikovalka deluje na različnih področjih umetnosti, s poudarkom na knjižni ilustraciji. Oblikovala je plakate za gledališke odre v New Yorku, Slovensko Kinoteko, Mestno gledališče ljubljansko, trenutno pa skrbi za vizualno podobo predstav Anton Podbevšek Teatra v Novem mestu.

Ilustracije je prispevala za številne knjige in revije (Mladinska knjiga, Beletrina, Ciciban, Outsider, Ekran, Kinotečnik, Cacao Evropa, Likovne besede, Razpotja itd), redno sodeluje tudi z založbo VigeVageKnjige in interdisciplinarnim muzejem Wellcome Collection v Londonu.

Z oblikovalko Hano Jesih je leta 2018 izdala knjigo umetnika Impresije (Ljubljana/Istanbul), za katero sta prejeli Hiii Illustration Merit Award v Nanjingu na Kitajskem. S pisateljico in dramaturginjo Evo Mahkovic pa je leta 2019 pri založbi VigeVageKnjige izdala literarno-vizualno zbirko grotesk neujemljivega žanra, Vinjete straholjubca, ki je bila izglasovana za veliko nagrado Slovenskega knjižnega sejma – Knjiga leta 2019 in prejela posebno priznanje po izboru predsednice žirije na 14. Slovenskem bienalu ilustracije. V svojem delu najraje raziskuje ikonografijo in zgodovino idej, v ilustracijo pa pogosto vnaša elemente kolaža.